Moje konto Moje konto
  • EMULSJA DO NABŁYSZCZANIA DREWNA 500ML SIDOLUX Cena: 18.79
    sztuk: 1
  • RYŻ BASMATI 4x100G CENOS Cena: 8.69
    sztuk: 1
  • FRANKFURTERKI 240G MORLINY Cena: 14.16
    sztuk: 1
  • KONFITURA JAGODOWA 240G ŁOWICZ Cena: 14.69
    sztuk: 1
  • PASTELLA Z SUSZONYMI POMIDORAMI 80G LISNER Cena: 4.29
    sztuk: 1
  • NAŁĘCZOWIANKA WODA NIEGAZOWANA 1,5L/6SZT Cena: 18.99
    sztuk: 1
  • ŚMIETANKA 18% 250ML ŁACIATA Cena: 5.76
    sztuk: 1
  • KAPUSTA PAK CHOI BABY KG Cena: 17.95
    sztuk: 1
  • PŁATKI ŚNIADANIOWE CHEERIOS 250G NESTLE Cena: 9.96
    sztuk: 1
  • MARCHEWKA KARTON VITAMINKA 1L HORTEX Cena: 7.55
    sztuk: 1
  • POPCORN SOLONY 90G BAKALLAND Cena: 3.68
    sztuk: 1
  • AGRO-TOP SMALEC WYBOROWY 200G Cena: 3.49
    sztuk: 1
  • KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA 66G NATURAVENA Cena: 7.14
    sztuk: 1
  • SAŁATKA RYBNA PIKANTNA Z MAKRELĄ 150G M&K Cena: 2.33
    sztuk: 1
  • PYZY BABCI TERENI 9SZT/370G JAHIRO Cena: 5.88
    sztuk: 1
  • VIOLIFE PLASTRY WEGAŃSKIE O SMAKU CHEDDAR 100G Cena: 9.44
    sztuk: 1
  • KASZA GRYCZANA NIEPRAŻONA 500G JAPAR Cena: 5.99
    sztuk: 1
  • RYŻ JAŚMINOWY 4x100G SONKO Cena: 9.44
    sztuk: 1
  • PŁYN DO WC 750ML ORIGINAL (NIEBIESKI) DOMESTOS Cena: 12.59
    sztuk: 1
  • CHIPSY ZIELONA CEBULKA ZE SZCZYPIORKIEM 100G CHIPSLETTEN LORENZ Cena: 8.70
    sztuk: 1
  • CIASTKA LISTKI MAŚLANE 165G DR. GERARD Cena: 6.29
    sztuk: 1
  • BOCZEK SUROWY WĘDZONY W KOSTCE 75G SOKOŁÓW Cena: 8.49
    sztuk: 1
  • MYDŁO KOSTKA ARKO BAWEŁNA I KREM 90G Cena: 4.39
    sztuk: 1
  • POR KG Cena: 8.15
    sztuk: 1
  • SZPROT WĘDZONY W SOSIE POMIDOROWYM SŁOIK 250G M&K Cena: 12.17
    sztuk: 1
  • GRUSZKA KG Cena: 11.34
    sztuk: 1
Wartość: 240.34 zobacz koszyk
Szybki kontakt

tel. 518 105 865

Czynne Ndz-czw
10:00-17:00

 bok@zakupowi.pl

 

KOTLET DROBIOWY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PUREE ZIEMNIACZANYMI 400G GRZEŚKOWIAK

9.44
Dodaj do ulubionych

Na stanie: 38 Dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Waga: 0.42 kg

Producent: GRZEŚKOWIAK

Opis produktu KOTLET DROBIOWY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PUREE ZIEMNIACZANYMI 400G GRZEŚKOWIAK

Chrupiąca panierka, delikatne i soczyste mięso. Uwielbiają je dzieci, ubóstwiają dorośli. Kotlety drobiowe podane w towarzystwie zasmażanej kapusty i puree ziemniaczanego są doskonałą propozycją na rodzinny obiad.

Dodatkowe informacje

Skład

Kapusta biała zasmażana 37,5% (kapusta biała kiszona 51% (kapusta biała, sól), woda, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), pieczarka, mąka pszenna, smalec wieprzowy, sól, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromaty (zawierają seler, gluten), cukier, przyprawy), puree ziemniaczane 37,5% (ziemniaki gotowane 94%, olej rzepakowy, masło, sól), kotlet z fileta z piersi z kurczaka panierowany 25% (filet z piersi z kurczaka 74%, mąka pszenna, olej rzepakowy, masa jajowa pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, błonnik pszenny, drożdże, przyprawy, aromaty (zawierają seler, gluten)).

Składniki alergenne obecna w produkcie: zboża zawierające gluten, jaja, seler, mleko Produkt może zawierać: soję, sezam, ryby, gorczycę.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZANA 100 ml
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA588 kJ/141 kcal
TŁUSZCZ7,7 g
W TYM KWASY NASYCONE1,2 g
WĘGLOWODANY9,4 g
W TYM CUKRY0,4 g
BIAŁKO7,2 g
SÓL1,0 g

Uwagi o produkcie

Nie spożywać przed obróbką termiczną.

Przeznaczenie produktu Dzieci od 3 roku życia i pozostałe grupy wiekowe za wyjątkiem osób uczulonych na wymienione w produkcie alergeny. 

Warunki przechowywania: Temperatura przechowywania i ekspozycji: od +2oC do +6 oC.

 

Warunki przechowywania po otwarciu: Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Sposób przygotowania mikrofala: Nakłuć folię i podgrzewać w kuchence mikrofalowej 600 W przez 3 minuty. 


Dodatkowe informacje

Cechy zewnętrzne
Wygląd ogólny: Kapusta zasmażana -mieszanina szatkowanej gotowanej kapusty kwaszonej, dodatków (cebuli, grzybów) i przypraw; Puree ziemniaczane - masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami; Kotlet drobiowy - kotlet przygotowany z fileta z piersi kurczaka, panierowany. Powierzchnia wyrównana. Niedopuszczalne: połamania, strzępy mięsa, zabrudzenia i zapleśnienia Barwa: Kapusta zasmażana - kapusty- beżowa; grzybów-jasnobrązowa do ciemnobrązowej; sosu-jasnobeżowa; Puree ziemniaczane - kremowa do jasnobeżowej; Kotlet drobiowy - powierzchni: beżowa do brązowej, przekroju: charakterystyczna dla usmażonego mięsa drobiowego. Niedopuszczalna barwa brunatna świadcząca o przypaleniu.

Cechy sensoryczne
Konsystencja: Kapusta zasmażana - niejednorodna; kapusty-miękka do lekko jędrnej, dodatków- miękka, o zachowanym kształcie, w temp 4°C-stała, bez śladów wydzielonego sosu; w temp 50°C-gęsta, wydzielonego sosu zawiesista; niedopuszczalna – mazista; Puree ziemniaczane - jednorodna, mazista; Kotlet drobiowy - krucha, w miarę soczysta. Niedopuszczalna: twarda, rozpadająca się. Smak i zapach: Kapusta zasmażana - charakterystyczny dla ugotowanej i duszonej kapusty oraz dodatków cebuli, grzybów i przypraw, niedopuszczalny: kwaśny, wynikający z fermentacji; jęki, gorzki lub inny obcy; Puree ziemniaczane - charakterystyczny dla ugotowanych ziemniaków; Kotlet drobiowy charakterystyczny dla mięsa drobiowego, panierowanego i usmażonego i użytych przypraw, Niedopuszczalny: kwaśny, jęki, gorzki lub inny obcy

Poleć produkt

:
:
: